Unes 9.000 persones s'han concentrat avui a la seu de la Delegació de la Generalitat a Girona, segons les dades de la Policia Municipal. Sota els crits d'"independència" i "els carrers seran sempre nostres", els manifestants han demanat la llibertat dels presos independentistes i que no es judicialitzi més el procés. 

Després de llegir un manifest, s'ha organitzat una manifestació fins a la Subdelegació del govern espanyol. La concentració s'ha produït poc després que la ciutat quedés totalment tenyida de groc per l'enllaçada popular que s'ha organitzat a primera hora del matí. Els manifestants han omplert de llaços grocs llocs tan emblemàtics com el pont de les Peixateries Velles, la plaça de Catalunya o la plaça Independència. 

Subdelegació govern espanyol Girona 21 de febrer vaga general- Carles Palacio

Carles Palacio

Les vies de l'AVE

Un fort dispositiu policial protegeix l'estació de l'AVE i els jutjats de Girona a causa de la concentració convocada pels CDR davant l'estació. La convocatòria s'ha trobat amb una elevada presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra, i per tant, les accions de protesta s'han limitat a desplegar una pancarta amb el lema "Per la República, parem-ho tot". 

Posteriorment, els manifestants s'han desplaçat fins al Palau de Justícia de Girona, també protegit per un fort dispositiu policial de seguretat i davant el qual han mantingut la concentració. 

Ocupació de Caixabank

Les accions de protesta a Girona també han provocat l'ocupació de la seu principal de Caixabank d'aquesta ciutat per part de centenars de persones. 

Prop de 500 persones que s'havien reunit a l'estació de l'AVE i al Palau de Justícia de Girona han accedit a l'interior de l'edifici de l'entitat bancària cap a les vuit del matí, quan s'han obert les portes al públic. 

Els manifestants han fet pintades als vidres de la façana de l'edifici, davant la qual han situat contenidors d'escombraries, han cantat consignes i han pronunciat al·legats.