Desenes d'estudiants mobilitzats per la vaga general en contra del judici al procés han ocupat aquest migdia les vies del tren a l'estació de plaça Catalunya, a Barcelona. El trànsit ferroviari s'ha tallat a la 1 i s'ha reobert del tot passades les 3 del migdia.

El grup de manifestants que ha ocupat les vies inicialment s'ha retirat pacíficament cap a tres quarts de dues, davant l'atenta mirada dels Mossos d'Esquadra, si bé un altre grup d'estudiants ha tornat a ocupar-les minuts després. Els agents no han pogut fer res per evitar-ho.

vaga 21 febrer estacio plaça catalunya el nacional carlota camps

vaga 21 febrer estacio renfe plaça catalunya el nacional carlota camps

Els joves han entrat a l'estació i a la zona de les andanes, i han baixat a les vies, on alguns han caminat uns metres i han impedit el pas de trens.

Després d'unes hores ocupant les vies, els manifestants han sortit de l'estació enmig d'una forta presència policial. Tot i això, uns minuts després, alguns grups d'estudiants han tornat a les andanes i han tallat les vies de nou fins a les 3 del migdia.

Manifestació prèvia a plaça Universitat

Els estudiants que han ocupat les vies veien de la concentració convocada a plaça Universitat pels sindicats estudiantils que ha reunit unes 13.000 persones.

Amb el lema ''Buidem les aules, omplim els carrers'', tant el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Sindicat d'Estudiants i Universitats per la República, entre altres, han convocat una aturada als campus i centres educatius amb un seguiment que han qualificat de massiu, de pràcticament al 100% als campus.

Vaga ferroviària

La protesta s'afegeix al seguiment de la vaga per part del servei ferroviari, que només realitza serveis mínims. El tall ha afectar a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies. Els combois es desviaven per Passeig de Gràcia.