El lehendakari, Iñigo Urkullu, afirma que ETA "encara té temps per reconèixer el dany injust causat sense distincions" i assegura que la banda "mai no va haver d'existir i "té pànic a què es pensi que no va valer per a res". En una entrevista al diari 'el País' Urkullu diu que treballa perquè hi hagi un acostament de presos en els propers mesos i assegura que el president del Govern central, Mariano Rajoy, és "sensible a un canvi en la política penitenciària".

Davant de l'anunci de la imminent dissolució d'ETA, creu que serà "unilateral, efectiu i definitiu", i indica la banda "mai no va haver d'existir. "Posa fi a una etapa negra de 60 anys", afegeix. Urkullu creu que ETA "vol construir el seu relat", però "encara té temps per reconèixer el dany injust causat sense distincions". El lehendakari afirma que "els qui hagin provocat la violència o l'hagi justificat han de reconèixer davant de la societat basca el dany injust causat".

"Crec que ara mateix estem a l'exercici de buscar els pronunciaments més còmodes per a una organització terrorista que té pànic a què s'interpreti que el seu no ha servit per a res i a què es consideri una derrota. I no. Aquí hem perdut tots. No hi ha vencedors ni vençuts", assegura Urkullu, que creu que ETA "va utilitzar el nom del poble basc en va".