El lehendakari, Iñigo Urkullu, considera que hi ha una "desproporció evident" en la condemna d'inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha enviat, en català, "una forta abraçada".

Urkullu s'ha pronunciat així a través de les xarxes sobre la sentència del Tribunal Suprem coneguda aquest dilluns a la qual confirma la condemna d'any i mig d'inhabilitació a Torra per desobeir la Junta Electoral Central, que el va obligar a retirar les pancartes de suport als presos polítics dels edificis públics en període electoral.

El lehendakari recorda que Torra ha estat el primer president de la Generalitat a ser inhabilitat en l'exercici de les seves competències en 40 anys i assegura que "no per esperada, aquesta decisió en res ajuda a propiciar una sortida a un contenciós institucional i polític de dimensió i calat".

A més, lamenta, es produeix en un context d'especial sensibilitat sanitària, emocional, econòmica i social. "Tot i tenir en consideració els requeriments de la Junta Electoral Central -per tractar-se de fets en campanya electoral- i que el mateix president reconegués la seva desobediència, hi ha una desproporció evident entre el fet original, mantenir una pancarta reivindicativa no atemptatòria contra cap dret humà al balcó de la Generalitat, i el resultat final, la inhabilitació del president", opina Urkullu.

També aposta per oferir vies de solució política a través del diàleg i la negociació "amb autèntica voluntat d'acord".