El Consell de Govern de la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) ha acordat avui la dissolució de l'Institut de Dret Públic, el centre acadèmic en el qual van cursar els seus màsters Cristina Cifuentes, Carmen Montón i Pablo Casado. Fonts de l'URJC han informat EFE que el Consell de Govern ha aprovat per unanimitat el tancament administratiu de l'Institut de Dret Públic.

L'URJC ja va anunciar el passat 27 de juliol que tancaria aquest curs l'Institut de Dret Públic després de la polèmica per les presumptes irregularitats del màster de Cristina Cifuentes i també va sol·licitar la baixa del CIF de l'institut en el Ministeri d'Hisenda, la qual cosa va representar el tancament acadèmic i econòmic del centre.

Després de conèixer les conclusions d'auditoria interna encarregada llavors al professor Pablo Acosta, que va ser nomenat a finals d'abril pel rector Javier Ramos per dirigir temporalment l'institut després de la suspensió cautelar del seu anterior director, Enrique Álvarez Conde, el Consell de Govern d'aquesta universitat pública madrilenya ha acordat ara el tancament administratiu del centre.

Álvarez Conde era al capdavant de l'Institut de Dret Públic de l'URJC i és el principal imputat en la investigació del màster de Cristina Cifuentes i de la peça separada sobre el màster del president del PP, Pablo Casado.

La Fiscalia del Tribunal Suprem (TS) ha demanat avui la Sala Penal que no investigui Casado per les presumptes irregularitats en el seu màster en l'URJC. També avui la jutgessa del cas màster ha decidit obrir una investigació contra l'exministra de Sanitat Carmen Montón per presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació amb el seu títol de postgrau que va cursar en l'Institut de Dret Públic de l'URJC després d'una denúncia anònima.