L'exlletrat del Tribunal Constitucional (TC) Juaquín Urías ha reaccionat aquest dimarts a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre la crema de fotografies de la monarquia. Segons Estrasburgla llibertat d'expressió empara cremar fotos del Rei. "Condemnen Espanya —amb el seu TC al capdavant— per perseguir la mera expressió d'idees polítiques", assegura l'exlletrat.

En una sèrie de tuits, Urías carrega durament contra el TC perquè considera que no està complint la seva funció. "En comptes de protegir els drets i les llibertats dels ciutadans, defensa el poder davant de les crítiques socials", defensa. En aquest sentit, ho titlla de "desastre" i considera que "algun magistrat hauria de plantejar dimitir".

A més, Urías connecta la sentència amb la persecució a l'independentisme, i assegura que espera que "Espanya acati la sentència i els nostres jutges —tan insensibles amb la llibertat d'expressió— deixin de perseguir l'expressió d'idees antimonàrquiques, independentistes i totes les que a ells els semblen contràries als seus valors polítics".