Iñaki Urdangarin sortirà més dies de la presó de permís. El jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid ha estimat la petició formulada pel cunyat del Rei i ha decidit ampliar a tres dies setmanals les seves sortides autoritzades de la presó avilesa de Brieva perquè desenvolupi la tasca de voluntariat a la Llar Don Orione, a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia, el jutge ha estudiat els "informes favorables" que reflecteixen el "bon aprofitament" del programa per part del reclús per la qual cosa entén que "no hi ha cap inconvenient" per ampliar de dos a tres les sortides setmanals sol·licitades.

La fiscalia, en contra

La fiscalia s'havia posicionat en contra de l'ampliació del permís a l'exduc de Palma perquè faci aquest treball de voluntariat en l'ONG Llar Don Orione.

Urdangarin va iniciar el voluntariat el 19 de setembre passat quan va sortir per primera vegada del centre penitenciari de Brieva en compliment del permís concedit dos dies abans pel jutge de vigilància penitenciària per col·laborar amb la Llar Don Orione, una institució de l'ordre religiosa italiana dels orionistas.

Les sortides autoritzades pel jutge de vigilància penitenciària amb oposició del ministeri fiscal eren perquè Urdangarín anés dos dies a la setmana durant vuit hores a una institució per dur a terme una tasca de voluntariat amb l'objectiu d'evitar la "desocialización" que comportava la solitud de l'intern.

Sortida per Nadal

El marit de la infanta Cristina ha gaudit també d'un permís de quatre dies que va iniciar a les 8.40 hores del 24 de desembre, dia de Nochebuena, per realitzar el seu voluntariat social i desplaçar-se després a Vitòria, on resideix la seva mare, i tornar a la presó de Brieva dissabte 28.

El cunyat del Rei compleix una condemna de cinc anys i deu mesos per malversació, prevaricació, frau a l'Administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències en el conegut com a cas Nóos. Va ingressar a la presó de Brieva el 19 de juny de 2018 i, des d'aleshores, ha estat en un mòdul en el qual no té contacte amb altres reclusos. Complirà la pena en la seva totalitat el 9 d'abril de 2024.