La Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona són les tres primeres universitats catalanes en adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum.

La primera d’elles en adherir-se va ser la UPC, que ho va fer el passat 23 de maig en la celebració d’un Consell de Govern ordinari. Per la seva banda, la UPF es va sumar al pacte aquest passat dimecres.

La última en fer-ho ha estat la URV quan el passat dijous el claustre va aprovar l’adhesió al Pacte pel Referèndum amb un 74% de vots a favor, 19% en contra i un 7% en blanc.

La resta d’universitats públiques catalanes, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) no s’han adherit de moment al Pacte pel Referèndum, tot i que la UdL votarà la moció en el pròxim consell.

En el cas de la UB, el cap de Gabinet del Rectorat, Ernest Pons, ha explicat que aquesta qüestió no es troba, ara per ara, en l’ordre del dia del pròxim consell de govern que tindrà lloc a mitjans de juny. Tot i això ha deixat clar que si hi ha membres de la universitat que ho demanen, “el tema es debatrà en reunions de consell de govern o del claustre”, ha informat a Europa Press.

Pel que fa a les universitats privades, la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i l’Abat Oliba CEU (UAO CEU) han descartat portar la moció per l’adhesió al Pacte pel Referèndum als seus òrgans de govern.