L’exdiputat i exportaveu de Junts al Parlament Eduard Pujol és un dels noms que té aquest partit damunt la taula per incorporar-lo a la candidatura al Congrés dels diputats per a les eleccions generals del 23 de juliol, segons diferents fonts de la formació. La candidatura, que estarà encapçalada per Míriam Nogueras després que Junts va descartar convocar primàries per escollir cap de llista, podria comptar amb Pujol com a número cinc o sis. La decisió s'haurà de tancar aquest divendres a la reunió de l'executiva del partit.

Pujol, que va ser diputat i portaveu de Junts al Parlament, va ser fulminat al grup parlamentari i suspès de militància al partit a finals del 2020 arran de la denúncia d’assetjament sexual de dues dones. Això no obstant, mesos més tard cap de les dues havia portat el cas davant de la justícia, la qual cosa va obligar el partit a rehabilitar-lo en la seva militància. El cas no va acabar aquí, atès que qui sí que va posar el tema en mans de la justícia va ser el mateix Pujol, que va denunciar les dues dones per injúries i va acusar una d’elles d’assetjar-lo amb l’enviament de més de 3.000 WhatsApps.

El jutge Joaquín Aguirre, responsable d’un dels casos, que afecta una regidora de Pineda de Mar, va donar la raó a l’exdiputat i va retreure a Junts que Pujol havia patit un greu perjudici “arran de l’acusació calumniosa i de la fulminant actuació dels gestors del partit sense haver tingut la més mínima constatació de la veracitat de les actuacions formulades contra ell”. La incorporació de Pujol a la candidatura de Barcelona hauria de ser una via per rescabalar aquesta situació, segons admeten fonts de la formació.

Divendres, l'executiva de Junts aprovarà les candidatures que Nogueras encapçalarà per Barcelona; Marta Madrenas, per Girona; Isidre Gavín, per Lleida; i Josep Maria Cruset, per Tarragona. El cap de setmana serà el consell nacional del partit qui haurà de ratificar la candidatura.