Diverses universitats públiques catalanes han recomanat al professorat que aquest dimecres decideixi no secundar l'aturada de país que ajornin activitats avaluables a les classes per garantir el dret a l'aturada, han informat fonts de les institucions.

En un comunicat, la Universitat de Barcelona (UB) ha assegurat que manté la programació d'activitats acadèmiques però que, per garantir el dret a vaga, ha demanat al professorat que "s'ajornin totes les activitats acadèmiques avaluables i les que requereixin assistència obligatòria".

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha afirmat que té previst mantenir les seves activitats acadèmiques i d'investigació amb la màxima normalitat prevista, i ha demanat al professorat que legítimament decideixi no exercir el seu dret de vaga i que tenia previstes activitats avaluables, "consideri possibles alternatives per no perjudicar a ningú".

En aquest mateix sentit, la Universitat de Girona (UdG) ha recomanat al professorat que no preveu realitzar vaga que no faci activitats avaluables.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona ha acordat amb el comitè de vaga l'obertura dels centres i les aules, i les condicions per a la realització de les tasques que no vulguin exercir el dret a vaga.

Altres universitats com la Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Autònoma de Barcelona (UAB) han remarcat la llibertat per exercir el dret a la vaga o no.