La suposada falsificació de les notes d’un màster de Cristina Cifuentes segueix portant problemes a la política popular. La Universitat Rey Juan Carlos ha anunciat que obrirà una investigació per saber exactament què ha passat, tot després d'atribuir el passat dimecres, quan va esclatar l'escàndol, a un problema administratiu.

La publicació ElDiario.es ha apuntat que fins i tot el tribunal que va avaluar el treball de la presidenta de la Comunitat de Madrid no s'acorda a la normativa de la universitat, perquè els seus membres són professors de la mateixa universitat, quan el més habitual marcat al reglament és que vinguin professors externs per avaluar-lo.

Reclamen explicacions

L’oposició reclama explicacions. La Mesa de l'Assemblea de Madrid ha aprovat les peticions de compareixença en el Ple del Parlament regional de la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, per explicar les presumptes irregularitats en un màster davant la possibilitat que obtingués el títol amb notes falsificades.

Fonts parlamentàries han informat que la Mesa ha pres aquesta decisió amb els vots a favor dels membres de l'oposició (PSOE-M, Podem i Ciutadans) i el vot en contra del PP, que ha al·legat que el reglament de la Assemblea no contempla la possibilitat que un president autonòmic comparegui en Ple.