La Universitat de Barcelona (UB) en Anatomia i Fisiologia i la Universitat Complutense de Madrid (UCM) en Odontologia són les institucions universitàries espanyoles més ben situades en el rànquing mundial QS per matèries 2020.

Els resultats de l'edició mostren com 19 programes d'universitats espanyoles estan dins del Top50 del món per una de les seves matèries i onze universitats apareixen també en la classificació per almenys una matèria.

En Anatomia i Fisiologia la Universitat de Barcelona passa del lloc 30 al 14 i la Complutense de Madrid ha passat del 24 al 17 en Odontologia. La Universitat de Barcelona també aconsegueix entrar dins del Top50 en Biblioteconomia i Documentació, Filosofia i Arqueologia.

Per la seva banda, la Universitat Politècnica de Madrid també es col·loca dins del Top50 per quatre matèries: Arquitectura, Enginyeria Civil, Enginyeria de Mines i Enginyeria Mecànica i Aeronàutica.

En el Top50 també apareixen als primers llocs l'Esade Business School/Universitat Ramon Llull en Direcció i Administració d'empreses (lloc 21); i la Universitat Politècnica de Catalunya per Arquitectura (21).

En general, segons el comunicat de QS, el rànquing mostra com les institucions d'educació superior espanyoles "estan realitzant un progrés positiu": 361 programes espanyols apareixen a la llista, 72 programes milloren posicions i només 36 baixen posicions.

Els 220 restants es mantenen en les seves posicions

El director d'investigació de QS, Ben Sowter, ha assenyalat que aquests resultats mostren que encara que les universitats espanyoles tenen "un alt grau d'excel·lència, encara tenen més potencial de millora".

Aquesta classificació compta amb una anàlisi comparativa del desenvolupament de 13.138 programes universitaris individuals als quals s'han adherit estudiants de 1.368 universitats, repartits en 83 regions de tot el món, en 48 disciplines acadèmiques i 5 àrees universitàries.