Units per Avançar, la formació d'exdirigents d'Unió aliada amb el PSC al Parlament, està en procés d'ingrés en el Partit Popular Europeu i estudia concórrer a les eleccions europees amb altres formacions espanyoles, com Coalició Canària amb qui manté converses per crear una aliança electoral.

En un comunicat, la formació explica que ja ha demanat l'ingrés i que està "en procés d'integració" al Partit Popular Europeu (PPE), que agrupa formacions de centre, centredreta i democratacristianes, com el PP espanyol, la CDU alemanya, el PSD portuguès o la CDA holandesa.

La desapareguda Unió ja estava dins de la família popular europea i qui va ser el seu eurodiputat, Francesc Gambús, segueix formant part del grup del PPE a l'Eurocambra, avui dia com a diputat independent.

D'altra banda, Units per Avançar està avaluant la possibilitat de concórrer a les eleccions europees de maig i per a això manté converses amb altres partits espanyols, entre ells Coalición Canaria, segons fonts democratacristianes consultades per EFE.