Els unionistes concentrats davant la caserna de la Guàrdia Civil han increpat i amenaçat els periodistes que acudien a cobrir l'enfrontament entre els partidaris de la unió i els cupaires.

Els professionals han hagut d'accedir a la zona unionista sense el braçalet distintiu de premsa perquè si s'identificaven no podien accedir a la zona. Alguns d'ells, han hagut de patir escridassades i insults greus per part dels més radicals.

El clima de tensió entre els representants de la CUP i els unionistes, alguns d'ells extremistes, s'ha acabat traslladant també als periodistes, que han hagut de patir una de les pitjors cares de l'enfrontament. Els periodistes dels mitjans públics catalans, TV3 i Catalunya Ràdio, han estat increpats per alguns falangistes. La periodista de El Món Gemma Aguilera ha estat amenaçada de mort al crit de "et trobaré i et mataré". 

Periodista de TV3 escridassada pels unionistes / SA

Una periodista de TV3, escridassada pels unionistes / Sergi Alcàzar

D'altra banda, els fotoperiodistes també han sofert els insults. Al fotògraf Jordi Borràs l'han anomenat "feixista", mentre que una companya ha hagut de suportar com li deien "zorra" i "puta" i a un fotograf de El País l'han amenaçat de tallar-li el coll.