L'endemà de la improvisada manifestació pels Jordis que va omplir la Diagonal d'espelmes, l'unionisme prepara la seva rèplica. Diverses organitzacions, entre elles Societat Civil Catalana, estan cridant els seus seguidors a manifestar-se per dir "prou" a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras en una "concentració pacífica i cívica" a la plaça Francesc Macià de Barcelona.

Si bé Societat Civil Catalana no convoca oficialment la protesta, sí que s'ha fet ressò d'un missatge que circula a través de Whatsapp, per "donar suport a l'estat de dret" i apel·la a l'esperit de l'expresident Josep Tarradellas. En aquest sentit, des de SCC hi afegeixen: "Ens arriba aquest missatge. Estem cansats de fractura, d'inestabilitat. Proposen reunir-se demà [avui] a Francesc Macià a les 20:00".

El missatge de Whatsapp sosté que "volem aturar la brutal caiguda de l'economia" i que "volem tornar a l'estabilitat que ens fa créixer, a la convivència". I afegeixen: "Prou d'utilitzar la veus dels catalans, prou d'oferir el que no està en joc, prou de fomentar l'odi".

El portal Dolça Catalunya sí que ha convocat directament els seus lectors a assistir-hi. "Estem farts", asseguren en una entrada al seu blog. "Volen que ens quedem a casa, calladets i escoltant RAC1. Ho porten clar. Avui sortirem al carrer un altre cop, per dir-los que 'game over'", afegeixen. Convoquen a les vuit del vespre a "Calvo Sotelo/Francesc Macià", fent servir la denominació del nomenclàtor franquista.

La crida a manifestar-se aquest dimecres ha estat secundada per diverses organitzacions a través de les xarxes socials, com Noves Generacions (joventuts del PP a Catalunya) o l'associació Españoles de a pie.