Després que la Junta de Portaveus hagi acordat la desconvocatòria del ple d’aquest dimecres, després de les diferències entre JxCat i ERC per la substitució temporal de Carles Puigdemont, Ciutadans ha sortit a l’ofensiva. “No es pot tancar el Parlament cada cop que l’independentisme té una divisió”, ha denunciat Inés Arrimadas, que ha afegit: “El senyor Puigdemont és el passat, i no pot orientar la política d’aquest Parlament”.

Per altra banda, la cap de l’oposició ha carregat amb duresa contra el PSC, a qui ha acusat d’alinear-se amb ERC. “Cap on està mirant el senyor Pedro Sánchez? Aquest és el preu, un altre dels pagaments del lloguer dels vots de la investidura?”, ha preguntat dirigint-se al president espanyol.

“Avui és un altre dia d’un ridícul espantós, d’un espectable lamentable”, ha assegurat Arrimadas, que ha afegit que avui s’ha desmostrat que “el procés és divisió, no només de la societat catalana, sinó també dins l’independentisme”. Ha considerat “intolerable” la desconvocatòria del ple.

Iceta carrega contra Cs

Malgrat que el to ha estat molt diferent al d’Arrimadas, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha denunciat que la majoria independentista al Parlament és “ostatge de Carles Puigdemont”. No obstant això, ha carregat amb duresa contra Ciutadans, a qui ha acusat juntament amb JxCat d’haver forçat la desconvocatòria del ple d’aquest dimecres i dijous.

“És curiós que partits que s’omplen la boca parlant de constitucionalisme, quan es troba una solució compatible, diuen que no”, ha carregat el dirigent socialista. “S’estan bellugant moltes coses, i aquests canvis fan por a alguns, perquè poden obrir un camí de diàleg i acord”, ha assegurat.

Segons Iceta, “n’hi ha que se senten més còmodes en el conflicte que en la recerca de solucions pactades”. Ha rebatut alguns dels arguments de Ciutadans: “Dir que el Parlament s’ha tancat és faltar a la veritat”.

Albiol, contra el PSC

De la mateixa manera que Arrimadas, el dirigent del PP, Xavier Garcia Albiol, també ha apuntat contra el govern espanyol. “Com sembla que el PSOE els hi està posant les coses fàcils, com ja no tenen un enemic exterior com el govern del PP, necessiten barallar-se”, ha dit en referència a les diferències entre els partits independentistes.

El dirigent popular ha acusat el PSC de trencar la unitat dels partits constitucionalistes per haver-se posicionat a favor de la substitució temporal dels diputats processats. “Fins aquest moment, una de les grans virtuts dels partits constitucionalistes és que dins la pluralitat tots anàvem a una”, ha lamentat Albiol.