L'Audiència de Barcelona ha condemnat Unió com a partícip a títol lucratiu a tornar 177.932 euros dels que es va beneficiar en no haver abonat diverses factures que li corresponien.

Segons la sentència, la Secció Sisena de l'Audiència conclou que Unió es va beneficiar de que la Fundació Catalunya i Territori va sufragar rebuts per feines que en realitat es van fer per a la formació democristiana.

Els fets es remunten el 2005 quan Unió va ordenar a l'administrador de la societat mercantil Kontrast Produccions facturar al Grup IMS tres factures per un total de 116.483 euros. Unes factures que en realitat es corresponien a treballs que havien realitzat per al partit en serveis relacionats amb l'organització de congressos, reunions i esdeveniments.

Un any més tard, la Fundació Catalunya i Territori va abonar dos rebuts per un total de 61.448 euros per altres |feines de Kontrast Produccions a la formació democristiana.

La sentència contra Unió es produeix en el marc d'una causa més àmplia, en la qual figuren com a caps de la trama els administradors de conglomerats d'empreses del Grup IMS: Joan Albert López i Miguel Ángel Cortés.