L'acte que Vox havia organitzat aquest diumenge a la plaça Sant jaume de Barcelona per celebrar l'aniversari de la Constitució ha acabat amb dos detinguts per part dels Mossos d'Esquadra.

Els detinguts són dos home que havien participat a la manifestació de la plaça Sant Jaume. La BRIMO dels Mossos els ha identificat més tard, quan eren a plaça Catalunya, i els ha detingut perquè s'havien saltat una prohibició que no els permetia participar en manifestacions i concentracions

Fort dispositiu policial a la plaça Sant Jaume

Un fort dispositiu policial ha evitat que els CDR accedissin a l'acte de Vox a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Els manifestants han quedat encapsulats als carrers de Jaume I i de la Llibreria. No han pogut avançar més perquè una línia policial els ho ha impedit.

Els concentrats han llançat alguna llauna i algun petard, i han picat contra les persianes de les botigues mentre es desenvolupava l'acte de Vox, on hi havia Santiago Abascal.

La convocatòria dels CDR era a les 10, però ja llavors la presència policial impedia l'accés a la plaça. Després de l'acte del partit ultradretà, els CDR s'han dirigit a la Rambla. Els Mossos han identificat una dotzena de persones a la Rambla amb carrer Ferran.

L'alerta d'Abascal

Durant l'acte, Abascal ha avisat que "el cop d'Estat segueix actiu" a Catalunya. "Per primera vegada des de 1978 celebrem la Constitució amb ETA i el colpisme separatista a la direcció de l'Estat", ha afegit Abascal", en un acte en el que també ha intervingut el diputat Ignacio Garriga.

manifestaco 6d placa sant jaume vox  - maria contreras coll

Els simpatitzants de Vox han encès bengales de fum a la plaça Sant Jaume / Maria Contreras Coll

A la plaça s'ha pogut veure una bandera neonazi del partit ultradretà Front Nacional Identitari-Partit Nacional Socialista Obrer Espanyol (FNI-PNSOE).