Una manifestació antifeixista amb unes 150 persones espera aquest diumenge al matí davant de la plaça Sant Jaume de Barcelona, on aquest migdia se celebrarà un acte de Vox pel Dia de la Constitució.

Dos furgons dels Mossos d'Esquadra bloquegen els accessos a la plaça, on a les 11:30 hores ja hi ha algunes persones reunides amb banderes d'Espanya esperant que comenci l'acte, en el qual intervindrà el seu president, Santiago Abascal.

manifestants vox 6D guillem rams

Els primers manifestants de Vox arriben a la plaça Sant Jaume / Guillem Ramos

La marxa antifeixista ha avançat rere la capçalera 'Ara i sempre, antifeixistes', entre crits contra l'actuació de la policia.

També han corejat consignes com 'Fora feixistes dels nostres barris' i 'Guillem Agulló, ni oblit ni perdó', amb referència al jove independentista assassinat el 1993 en mans d'un grup d'extrema dreta.

Gran dispositiu policial

A la plaça, els Mossos d'Esquadra han muntant un dispositiu amb fins a 14 vehicles policials i desenes d'agents que han controlat els accessos a la plaça, prohibint l'entrada excepte per a assistents i premsa.

Mossos manifetació CDR Vox Marc Ortín

Els Mossos han blindat la plaça a primera hora de la matí / Marc Ortín

Hi ha hagut moments de tensió entre els manifestants antifeixistes i la policia quan els primers han intentat accedir a la plaça Sant Jaume pel carrer de la Llibreteria. Els Mossos han fet ús de les porres per fer recular els manifetants.

Presència d'ultres

Entre els participants a l'acte de Vox hi havia alguns grups d'ultres, com sol passar en la majoria d'actes que organitza aquest partit, que feien salutacions feixistes en arribar a la plaça. 

Els concentrats han rebut el president de Vox, Santiago Abascal i el líder de la formació a Catalunya, Ignacio Garriga, amb crits de "Presidente". A la plaça s'hi han congregat al voltant de 300 persones per seguir el míting de Vox, la seva gran majoria vestides amb la bandera d'Espanya.

En acabar l'acte de Vox, els antifeixistes han xiulat l'himne espanyol, encapsulats pels Mossos en tot moment, i hi ha hagut diversos intercanvis de retrets amb els de Vox. La policia ha intentat evitar en tot moment un cara a cara entre manifestants.

Concentració antifeixista a Girona

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha dividit la Plaça del Vi de Girona per evitar enfrontaments entre uns 200 antifeixistes i una vintena de simpatitzants de Vox. Tal i com estava previst, els manifestants unionistes han arribat pels volts de les dotze del migdia a la plaça, que estava ocupada pel CDR des de feia dues hores. També hi havia una seixantena d'agents de la Brigada Mòbil i l'ARRO dividint l'espai.

El diputat de Vox al Congrés, Juanjo Aizcorbe, ha entrat protegit per un cordó dels Mossos i ha llegit un manifest que no s'ha pogut escoltar amb claredat, pel so d'un potent altaveu que els antifeixistes han col·locat en un balcó proper. L'acte ha acabat sense incidents.