Els dos sindicats majoritaris a Catalunya, UGT i CCOO, han considerat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, és "desproporcionada" i han apuntat que és fruit de la manca de diàleg i de la "recurrent judicialització de la política".

En un comunicat conjunt, els dos principals sindicats han assenyalat que "arribats a aquest punt aquesta legislatura ja està esgotada" i han reclamat que es convoquin eleccions "amb la màxima celeritat possible", perquè consideren "inviable" que un govern interí que no pot aprovar nous pressupostos faci front a les conseqüències de la pandèmia.

"Des del món sindical sempre hem defensat que la millor manera de resoldre el conflicte a Catalunya és a través del diàleg, i no ens cansarem de demanar-ho. La manca d'aquest diàleg ens ha portat avui a aquesta sentència, per la qual s'ha acabat inhabilitant un president elegit democràticament per una acció que certament va exposar les institucions a una tensió no procedent", han assenyalat els sindicats.

Segons els sindicats, la judicialització de la política "ha privat les institucions democràtiques de la capacitat de donar respostes a les necessitats de la ciutadania, bloquejant l'acció política i deteriorant la imatge de les mateixes institucions". Finalment, han reclamat "una agenda àmplia de justícia social, econòmica i democràtica, construïda amb diàleg i acords polítics i socials".