El Claustre de la Universitat de Barcelona s’ha posicionat en contra de l’aplicació de l’article 155 i a favor de l’alliberament dels presos polítics.

En un comunicat publicat aquest dijous, han declarat que la universitat ha de ser “motor social” i ha de “fer sentir la seva veu en defensa de la llibertat, la democràcia, la pau i el diàleg”. Per aquesta raó, es manifesten contra “totes les mesures” que representin la “privació de llibertat o restricció de drets individuals i col·lectius”, a més de donar suport a les institucions catalanes i els seus representants "escollits legítimament".

Acte per la llibertat dels Jordis al paranimf de la UB, el 7 de novembre

En aquest sentit, el Claustre de la UB reclama l’alliberament dels vuit consellers i dels líders de l’ANC i Òmnium empresonats i la retirada de “qualsevol procés penal” contra ells. En aquest darrer cas, també en relació amb la Mesa del Parlament, el president Carles Puigdemont i tots els altres consellers o persones implicades en el referèndum de l’1-O i el procés participatiu del 9-N.

Així, s’oposen “radicalment” al 155 de la Constitució i denuncien “els greus perjudicis que s’han derivat de l’aplicació de l’esmentat article, tant per a la societat catalana com per a la universitat i la seva autonomia”.