El Jutjat 7 de Barcelona ha dictat mesures cautelars que obliguen l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a inscriure provisionalment l'Agrupació de Joves de SCC al directori de col·lectius de la universitat, ha explicat SCC en un comunicat aquest dissabte.

L'acta estableix que la no inclusió de l'entitat en el directori podria vulnerar "els drets fonamentals al·legats, especialment a la llibertat ideològica i d'expressió".

La UAB havia denegat l'1 de març la inclusió de les joventuts de SCC al directori perquè consideraven que hi havia evidències que l'acció d'aquesta entitat a la UAB perjudica la imatge de la universitat, per la qual cosa diversos membres de Joves SCC-UAB van presentar un recurs el 15 de març contra la UAB per vulneració de drets fonamentals.

L'entitat critica que la UAB "pretenia limitar la llibertat ideològica i d'expressió del col·lectiu" perquè, al seu judici, els volien excloure pels seus pronunciaments públics.

SCC ha celebrat la decisió judicial i ha anunciat que celebrarà un acte sobre neutralitat institucional i llibertat ideològica, en el qual reivindicarà el dret que tenen els col·lectius universitaris de qüestionar "un greu problema de falta de neutralitat institucional en relació amb el procés secessionista".