domonech twitter cat

Xavier Domènech és un candidat nou de trinca. Aquestes properes eleccions són la seva primera aparició en el món públic de la política catalana, però no ho fa sol. L’acompanyen de ben a prop Pablo Iglesias i Ada Colau, dues cares conegudes de l’activisme però també de Twitter, que junts sumen més de 1,7 milions de seguidors. Domènech, amb uns discrets 7.644 followers, assegura que no el preocupa la possibilitat de quedar eclipsat per les dues figures. El seu compte personal de Twitter ha estat reciclat per la campanya. S’ha pintat dels colors corporatius de la coalició En Comú Podem i s'hi han afegit les fotos de rigor. Tot i això, se'ls han escapat alguns detalls com per exemple les llistes. El candidat en té quatre: prensa -on només hi ha Vilaweb-, politica - on només hi ha la CUP-, uni i activistas.

Els números

5.525 tuits 7.644 followers 1.210 following

A qui segueix?

Xavier Domènech s'interessa pel que fan els partits polítics més enllà de la seva coalició. El candidat segueix els seus competidors a les eleccions espanyoles Albert Rivera, número u de C’s, i Gabirel Rufián, número u d’ERC. Tot i això, també hi ha lloc per representants d’altres partits fora de la cursa del 20D com Quim Arrufat (CUP) o Raül Romeva (JxSí). Alguns dels personatges polítics internacionals més coneguts que apareixen a la llista de Domènech són l'expresident francès, Nicolas Sarkozy, o el còmic i polític italià, Beppe Grillo. La banda social més reivindicativa del candidat no podia faltar amb plataformes com Occupy Wall Street i la PAH. La Tuerka, el programa de televisió de Pablo Iglesias, on sovint col·labora Domènech, també està entre els seus follows.

Retuits i mencions

El número u d’En Comú Podem és un retuitejador fidel del seu partit d’origen, Procés Constituent. Però també de nous companys de llista com Ada Colau, sens dubte, o Arnau Mallol, el número 14 de la llista per Barcelona. El hashtag que més ha aparegut als seus missatges últimament és #caspujol, amb referència al polèmic cas de suposades estafes de la família de l’expresident. També hi trobem #municipalismeconstituent, el centre de la campanya de Procés Constituent per a les eleccions municipals.

+ Retuitejat

Els dos candidats d'En Comú Podem apareixien orgullosos després d'un míting, acompanyats per la "padrina" indispensable de la coalició. La versió podemita de la famosa selfie dels Premis Òscar "ho ha petat" en retuits. https://twitter.com/XavierDomenechs/statuses/673204566926737408

+ Favorit

Domènech va fer aquest tuit arran d'unes polèmiques declaracions d'Albert Rivera al programa El Intermedio de La Sexta. https://twitter.com/XavierDomenechs/statuses/666971222861815809

+ 'Friendly'

Xavier Domènech va assistir amb Pablo Iglesias a l'estrena de la comèdia espanyola del moment. Més tard, Iglesias la situava com a film de referència per entendre el conflicte català. Segurament, la pel·lícula no serveixi per tant, però almenys va unir més que mai els dos candidats. https://twitter.com/XavierDomenechs/statuses/667244144641900545 *Dades de Twitonomy segons els últims 3.195 tuits.