Twitter ha eliminat 130 perfils a la seva plataforma, que ha identificat com a comptes falsos, relacionats amb el moviment independentista i amb ERC en considerar que "intentaven influir en la conversa pública". Twitter ha actualitzat aquest dijous la seva base de dades de transparència de comptes associats amb "operacions d'informació avalades per Estats", que vulneren les seves polítiques i que han estat eliminades, amb la incorporació de sis noves bases de dades: tres de l'Iran, una de Rússia, una altra de Veneçuela i una altra d'Espanya.

En el cas d'Espanya, Twitter ha suspès 130 comptes falsos "directament associats" amb el moviment de manera independentista, i específicament amb ERC, que distribuïen contingut sobre el referèndum de l'1-O. Els 130 comptes eliminats componien una xarxa de comptes falsos que "semblen haver-se creat amb la intenció d'influir en la conversa pública de maneres políticament avantatjoses i de forma no orgànica", segons Twitter.

La plataforma ha explicat que aquesta decisió, presa per la seva unitat d'integritat, es deu a la seva "responsabilitat de protegir la integritat de la conversa pública". També ha al·ludit a les seves polítiques de contingut, entre les quals es troben la manipulació de la plataforma i l''spam', l'activitat coordinada, els comptes falsos, l'activitat atribuïda a altres comptes, la distribució de materials 'hackejats' i l'evasió del bloqueig.