Twitter ha deixat inactiu durant 12 hores el compte d'Alerta Solidària després que aquest col·lectiu d'advocats demanés aportacions econòmiques per fer front a les defenses dels 144 detinguts arran de les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél.

"La xarxa social ens deixa muts durant 12 hores en espera que eliminem el tuit en què demanem ajuda econòmica. Ens retreuen haver publicat informació privada d'altres persones quan el compte corrent és nostre. Si no volen aquesta piulada, ajudeu-nos a multiplicar-la!", ha explicat en un comunicat l'organització.

360f2594 aa22 4ccb b96e 85877c2cafd9

Associacions germanes com la CUP i Arran ja han mostrat el seu suport al col·lectiu i han difós el número de compte bancari que Alerta Solidària assegura que és seu. A més del centenar de detinguts, el col·lectiu recorda els tres empresonats: el mateix Hasél, l'anglès William i Cristian Mestre, de Reus, detingut a Granada durant una manifestació pro-Hasél.

Italians i francesos detinguts

Els darrers detinguts en aquesta onada de protestes i aldarulls han estat els de dissabte, dia en què un furgó de la Guàrdia Urbana va ser mig cremat mentre el conductor encara era dins. Entre els detinguts hi ha anarquistes italians i francesos. Precisament un dels detinguts el mateix dissabte va ser, presumptament, per l'incendi del vehicle policial.

De fet, aquest mateix matí els Mossos han fet escorcolls en dues cases okupes de Mataró i de Canet de Mar on, segons la policia, viuen els instigadors dels aldarulls d'aquest cap de setmana a Barcelona

Hores més tard, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han exhibit unitat contra la violència després de reunir-se amb el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de la presidència, Mertixell Budó. Sàmper i Colau han mostrat "unitat institucional de rebuig a la violència", i com ja va fer el primer dia, el titular d'Interior ha recordat que cal separar els drets fonamentals, el dret a manifestar-se, dels actes violents. "Els drets fonamentals son una cosa. La violència n'és una altra", ha dit.

 

Imatge principal: La Brimo dels Mossos deté un manifestant / Pau de la Calle