El Consell d’Informatius de TVE ha denunciat que el periodista d’informatius Gabriel López ha estat traslladat “de manera forçosa” a un altre programa, després que va denunciar que s’amagués informació en una notícia sobre el cas Fernández Díaz.

En un comunicat fet públic pel Consell d’Informatius de la cadena pública espanyola, es relaciona el fet que el redactor Gabriel López es va negar a signar una peça sobre les escoltes del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el seu sobtat trasllat al programa Los Desayunos de TVE.

Segons afirma el Consell, López no va signar la peça perquè no li van deixar publicar els àudios on s’escoltava el ministre tramant buscar draps bruts contra polítics independentistes.

“Es tracta d’un periodista contractat i amb diversos anys d’experiència en el camp de la informació política. Van comunicar-li el trasllat divendres passat, per la seva incorporació immediata aquest mateix dilluns. Aquest informador havia rebut nombroses amenaces velades per part de la Direcció d'Informatius aprofitant la seva condició de treballador contractat", afirma el comunicat.

El Consell d’Informatius, que no tindria res a veure amb la Direcció, ja va criticar el passat febrer “la redacció central de Torrespaña”, per pretendre “anar buidant a poc a poc la redacció d'informadors independents i honestos, per posar al seu lloc els que accepten escriure al dictat".