Televisió Espanyola s'ha fet un embolic amb la presa de possessió dels consellers d'aquest matí. L'acte, que s'ha convertit en un homenatge als presos polítics, ha comptat amb la presència dels familiars dels polítics i líders independentistes empresonats a Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco.

La presa de possessió ha començat amb la lectura de cartes dels consellers empresonats i la missiva de Josep Rull l'ha llegit la seva dona. "L'esposa de Josep Llul presenta la seva "renúncia" a la conselleria", ha afirmat Televisió Espanyola. El canvi de nom de Josep Rull a Josep Llul no ha passat desapercebuda a les xarxes i ha despertat les crítiques dels usuaris.

Però aquest no ha estat l'únic error de RTVE aquest matí. Mentre la germana de Toni Comín llegia la missiva que li havia enviat el conseller des de Brussel·les, els periodistes de la televisió pública espanyola han publicat un tuit que deia que Comín estava empresonat. No obstant, la piulada amb aquesta informació ha estat esborrada del compte de Twitter oficial de TVE.

La traducció al castellà de la cerimònia també ha portat problemes. Quan el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha referit als consellers empresonats i exiliats, RTVE ha censurat la paraula "consellers". D'aquesta manera, el periodista que traduïa l'acte passava a dir el nom del polític i ometia la paraula "conseller".