El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat al director de TV3, Vicent Sanchis, que pot incórrer en "eventuals responsabilitats, inclosa la penal" si col·labora amb la preparació o organització del referèndum de l'1 d'octubre en la seva qualitat de màxim responsable de la televisió pública catalana, segons ha sabut El Nacional. Aquest advertiment inclou l'emissió de la campanya de publicitat institucional sobre el referèndum, que hauria de ser suspesa per ordre del Tribunal Constitucional.

Sanchis ha rebut la comunicació personal del tribunal sobre la suspensió del decret de mesures complementàries de la llei del Referèndum aprovat pel Govern i que el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment en admetre el recurs presentat per l'Executiu de Mariano Rajoy. El text literal de la interlocutòria fa aquesta advertència:

"Us adverteixo del vostre deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada. Particularment, que us abstingueu d'iniciar, tramitar, informar i/o dictar, en l'àmbit de les vostres respectives competències, acord o actuació alguna que permeti la preparació i/o celebració del referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya, regulat en del Decret objecte de la present impugnació, amb l'apercebiment de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què podeu incórrer en cas de no atendre aquest requeriment"

Notificacions a més de mil càrrecs públics

El TC va decidir que es notifiqués l'acord a més de 1.000 càrrecs públics catalans: el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els membres del seu Govern; el secretari del Govern, Víctor Cullell; 60 alts càrrecs més de l'administració catalana, entre els quals Sanchis, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, el director general dels Mossos, Pere Soler, i el major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, entre d'altres, així com els 947 alcaldes dels municipis de Catalunya. En el cas d'aquests últims, les notificacions les realitza la Delegació del Govern central a Catalunya.

El TC va admetre a tràmit dijous passat els recursos del Govern espanyol contra la llei del referèndum, la resolució del Parlament sobre la sindicatura electoral, el decret de convocatòria de l'1-O i el de normes complementàries. Aquest dimarts, l'Alt Tribunal ha admès també a tràmit el recurs contra la llei de Transitorietat Jurídica, que també ha quedat suspesa cautelarment.