Televisió de Catalunya no ha emès íntegrament la roda de premsa al cap de llista de JxCat, Jordi Sànchez, a causa de la manca de flexibilitat que dona la llei electoral a la cobertura de la campanya per part dels mitjans públics. TV3 no ha emès l’entrevista, però sí que ho ha pogut fer Catalunya Ràdio. I tot per una qüestió de compensació. TV3 ja ha fet l’entrevista a la número 2 de JxCat, Laura Borràs, però Catalunya Ràdio no. De manera que Jordi Sànchez ha estat el candidat de JxCat entrevistat a la ràdio pública, i Borràs ha decaigut

I això per què? TV3 i Catalunya Ràdio, com la resta de mitjans públics, han de presentar, abans de l’inici de la campanya electoral, un pla de cobertura a la Junta Electoral. La junta el fa arribar als partits polítics, que han de donar el seu vistiplau al pla. D’aquesta manera queda tancada la cobertura informativa de la campanya abans del seu inici.

Fet excepcional

La llei permet que en cas que hi hagi un fet prou important per alterar el pla de cobertura, es pugui presentar una petició a la Junta Electoral acompanyada de la consegüent compensació a les forces polítiques que es poguessin veure afectades.

És per això que es compensa l’emissió de l’entrevista a Jordi Sànchez a Catalunya Ràdio no emeten la prevista al pla de cobertura a Laura Borràs. En el cas de TV3, com que ja li van fer l’entrevista a la candidata ahir dimecres, no s’ha emès la de Jordi Sànchez per tal de no trencar els equilibris del pla de cobertura.

En el cas de la roda de premsa del president d’ERC i cap de llista, Oriol Junqueras, s’ha fet arribar a la JEC la petició per emetre-la tant a TV3 i Catalunya Ràdio. En compensació no es durà a terme l’entrevista prevista al número 2, Gabriel Rufián.