La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té la intenció de proposar a la televisió valenciana i a IB3, la creació d'un canal conjunt. S'emetria a través d'internet i seria la manera de vincular els tres territoris de parla catalana. Així ho ha anunciat aquesta tarda Brauli Duart, conseller de la CCMA i expresident, en una taula rodona organitzada per la Federació d’Organitzacions per la Llengua (FOLC) que ha tingut lloc aquesta tarda al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquesta no és la primera vegada que la televisió catalana proposa algun tipus de vincle amb el País Valencià i les Illes Balears. Més enllà de la reciprocitat dels canals als territoris, ja l'any 2015 es va plantejar fer un acord de col·laboració entre els tres territoris, ja fos en forma de producció de continguts o compartint corresponsalies.

Així també ho ha recordat Duart en la seva exposició, que ha assegurat que en avui en dia es donen les circumstàncies polítiques per fer-ho i anar més enllà. Amb la creació d'aquest canal digital, es podrien fer informatius conjunts a tot el territori i algunes col·laboracions internacionals, també conjuntes. 

Al debat també hi han participat Rafael Xambó, conseller de la CVMC del País Valencià, Andreu Manresa, director general de radio televisió pública IB3, Josep Puigbert i director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà de Catalunya Nord. L'acte l'ha presentat Josep Gifreu, periodista, professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.