Aquest diumenge la família Pujol Ferrussola serà la protagonista del 30 Minuts. El programa de documentals de TV3 estrena Pujol: els secrets d'Andorra, un reportatge de Genís Cormand i Xavier Bonet que recorre el cas judicial contra el president de la Generalitat.

Una peça periodística on la defensa, les acusacions, la família Pujol i diversos periodistes que han investigat el cas exposen el seu punt de vista, reconstrueixen el trencaclosques, expliquen la seva versió i plantegen els interrogants oberts.

TV3

Molts interrogants per resoldre

Malgrat haver-ho negat amb anterioritat, durant 34 anys, del 1980 al 2014, Pujol va mantenir comptes a Andorra. Uns diners que van quedar a càrrec de dos gestors fins que el 2014, la informació va sortir bruscament a la llum. La família Pujol Ferrusola havia fet un moviment de 3,4 milions d'euros entre dos bancs d'Andorra que va deixar el secret  al descobert.

Eren fruit de l'herència de Florenci Pujol, tal com manté la família, o diners de la corrupció? 

TV3

Després de 8 anys d'instrucció, aquesta és una de les múltiples preguntes que queden per respondre ara que el cas està a punt d'entrar a la recta final. Però no l'única. És una organització criminal, la família Pujol Ferrusola, com assenyala el jutge? Quins casos de possible corrupció busquen les investigacions judicials? Quin paper van tenir la policia patriòtica i l'operació Catalunya en el cas Pujol? Es van pressionar banquers andorrans per obtenir informació dels líders del procés i el nacionalisme català?

A principis de març vam tenir les darreres novetats judicials del cas. Va ser aleshores quan l'Audiència Nacional va confirmar que Marta Ferrusola no pot declarar per l'Alzheimer que pateix. Segons la forense del tribunal  la dona de Jordi Pujol "no reuneix les condicions psíquiques mínimes necessàries per prestar declaració".