Un equip de TV3 ha hagut de ser escortat pels Mossos d'Esquadra durant la manifestació convocada per l’associació Espanya i Catalans aquest divendres pel Dia de la Hispanitat al centre de Barcelona.

Així ho ha denunciat via Twitter la periodista de TVE Lorena Moreno. A través d’un vídeo es pot veure com un grup de manifestants espanyolistes s’apropa als periodistes de la televisió pública catalana per insultar-los i amenaçar-los. “Deixeu-nos fer la nostra feina, independentment del mitjà que siguem”, ha clamat la periodista.

Ràpidament, agents dels Mossos d’Esquadra han protegit l’equip de TV3 i han exigit als unionistes que s’allunyessin. Aquests fets han succeït al mateix temps que diferents líders d’entitats espanyolistes feien els seus parlaments sobre un escenari muntat a la plaça Catalunya on hi havia polítics del PP i Vox escoltant i cridant consignes contra els independentistes.

Per la seva banda, la periodista de Betevé Laura Arias ha denunciat que alguns manifestants espanyolistes els han increpat i impedit fer la seva feina. "He ignorat els qui intentaven que no gravés allò que no volien que es veiés. És injust haver de patir aquesta tensió per part de qualsevol col·lectiu", ha lamentat a través d'una piulada.