La televisió belga VRT-NWS ha presentat el Consell de la República que ahir es va posar en marxa de la mà del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, com "el govern paral·lel català a Bèlgica".

"Aquest nou òrgan serà una entitat privada, sense estatus oficial, per prevenir problemes amb la Justícia espanyola, però haurà de coordinar-se amb el govern autonòmic de Barcelona. La seva missió és treballar cap a la independència i buscar suport internacional", indica.

Segons la televisió belga, Puigdemont considera que aquest serà un organisme "més lliure i segur" per posar en marxa la República.

TV belga

També destaca que els "anti-independentistes" han criticat fortament la mesura, i cita que Carlos Carrizosa (Cs) ha definit el nou òrgan com uns "focs d'artifici".

VRT-NWS recorda que Puigdemont viu a Waterloo, on manté una agenda regular de visites de dirigents catalans, i també ha fet viatges a altres països per defensar la independència. I precisa que el poder judicial espanyol va impedir la seva reelecció com a president de Catalunya al Parlament.