La visita del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, a l'Audiència Nacional, el Tribunal Suprem i La Zarzuela el passat 15 de juliol ha deixat completament descol·locat algun sector de l'independentisme i també al Departament d'Interior, que no tenia constància d'aquestes trobades. En canvi, a qui no ha deixat gens sorprès aquesta notícia és al conseller Jordi Turull, que ha expressat a través de Twitter que aquesta notícia no l'agafa fora de joc: "Ja no ve d'aquí... Cap sorpresa des de fa temps".

Turull ha tancat aquesta piulada amb la següent frase: "Cadascú amb la seva consciència" i ha utilitzat l'etiqueta "#independència".

TUIT turull trapero madrid

El tuit de Jordi Turull sobre les visites de Trapero a Madrid.

Visites que Interior desconeixia

El diari La Razón publica aquest dimecres que el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, va visitar el passat 15 de juliol el Tribunal Suprem, l'Audiència Nacional i fins i tot va anar al Palau de La Zarzuela, on resideix el rei Felip VI. Aquesta informació, segons ha revelat Efe, ha estat consultada al Departament d'Interior, que ha manifestat que no tenia coneixement d'aquestes trobades. En tot cas, han volgut indicar que estan convençuts que van ser visites i reunions operatives que eren "raonables" i han evitat, d'aquesta manera, qualsevol lectura polèmica sobre aquest desplaçament de Trapero a Madrid fa poc més d'un mes.

Cal recordar que Trapero va ser restituït al capdavant dels Mossos d'Esquadra el novembre passat, una vegada va quedar absolt a l'Audiència Nacional en el judici al qual va haver de fer front pel seu paper en el referèndum de l'1 d'octubre. Els Mossos van anunciar la seva tornada al capdavant de les files policials amb un comunicat que detallava que "després de la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional, el conseller Miquel Sàmper va reiterar al major la voluntat de restituir-lo al capdavant dels Mossos d'Esquadra per revertir els efectes de l'article 155, però Trapero li va manifestar que necessitava uns dies per valorar la seva situació professional actual".

Finalment, Trapero va acceptar la seva restitució i va informar Sàmper de la seva "disposició ferma d'assumir de nou el comandament del cos". El nomenament va ser efectiu, pràcticament, de manera immediata i va reemplaçar Eduard Sallent, qui fins llavors ocupava el càrrec de comissari en cap. En concret, ho feia des del juny de 2019.

Fa qüestió de dos mesos, l'actual major dels Mossos d'Esquadra va concedir una entrevista a TV3. Aleshores, Josep Lluís Trapero va sostenir que, si el president Pere Aragonès plantegés un nou referèndum no pactat, el posicionament "seria el mateix que vaig tenir el 2017: complir la llei, que és al que estem obligats".

 

Imatge principal: Jordi Turull, després de sortir de la presó de Lledoners. Sergi Alcàzar.