Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn han arribat aquest migdia a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. El mateix centre penitenciari on just fa una setmana van ingressar Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Com la setmana passada, el trasllat de can Brians a Lledoners s'ha fet en dues furgonetes del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra. Una de blanca i una de vermella. A l'entrada de la presó una representació dels CDR els ha rebut cridant "som república" i "llibertat presos polítics".

cdr Lledoners - Carles Palacio

Turull, Rull i Forn entren al mòdul d'ingressos i dormiran ja al mòdul 2.

Aquesta tarda el conseller d'Interior, Miquel Buch, visitarà el seu antecessor en el càrrec, Joaquim Forn.

A les 19h hi ha prevista de nou la concentració dels CDR de rebuig a l'empresonament dels presos polítics tal com es va fer la setmana passada.

Amb ells es tanca el trasllat dels presos polítics a Catalunya. Els consellers i els Jordis són a Lledoners i Dolors Bassa i Carme Forcadell a Puig de les Basses, a Figueres.

Turull, Rull i Forn han arribat a mig matí a can Brians 2 provinents de la presó de Zuera, a Saragossa. Un cop a Catalunya, la Guàrdia Civil ha fet el traspàs del trasllat i els Mossos han portat fins a Lledoners els tres consellers.

Van sortir ahir a primera hora de la presó d'Estremera i després de reunir-se amb altres reclusos al centre de Valdemoro van començar el viatge fins a Catalunya.

A Lledoners estaran al mòdul 2, juntament amb Junqueras, Romeva i els Jordis. Les primeres hores les passaran fent les revisions mèdiques pertinents i a partir de demà podran començar a rebre visites, entre elles la del president Quim Torra.