Els consellers Jordi Turull i Josep Rull s'han mostrat "convençuts" amb la vaga de fam després de nou i sis dies, respectivament. En una entrevista conjunta a Catalunya Ràdio, els consellers han explicat que, després d’una setmana de vaga de fam, físicament es troben "molt millor" del que es podien imaginar i estan "agraïts pel suport". A més, Turull ha fet una crida que les mobilitzacions siguin "pacífiques" i s'aïlli "sense complexos" els provocadors, infiltrats i violents.

Rull ha explicat que els equips mèdics de Lledoners els fan un control diari de salut i ha recordat que l’acció és una decisió "absolutament personal", que cada pres polític ha decidit si secunda. Han lamentat que el TC "impedeixi el dret d’accés a la justícia europea" per defensar la unitat d’Espanya "a qualsevol preu".

Pel que fa al dejuni col·lectiu que s’impulsa a Barcelona i els que està previst que comencin properament a Montserrat i Cornellà, Rull ha afirmat que són "la força més preuada". "Són fonamentals per sensibilitzar la ciutadania a Barcelona, Espanya i Europa", ha dit. Ha tornat a dir que la presó preventiva a què estan sotmesos "té un caràcter clarament venjatiu".

D’altra banda, Turull ha lamentat que només tinguin un contacte "indirecte" amb Dolors Bassa i Carme Forcadell, empresonades en dos altres centres penitenciaris. "Nosaltres més que ningú ens fem el càrrec de la seva valentia i fortalesa per viure tot això soles. Estar sol en un mòdul ja és molt dur, però estar sola a la presó ho ha de ser molt més", ha reflexionat.

Pel que fa als resultats de les eleccions andaluses, Turull ha dit que són una "pena" i que és "molt penós" que no s’hagi parlat de les "il·lusions, preocupacions, ambicions i reptes" dels ciutadans del territori. "Atacar Catalunya dona vots", ha afirmat. Pel que fa a la irrupció de Vox, ha negat que sigui "culpa" de l’independentisme i ha subratllat que "hi té més culpa" el discurs del Rei el 3 d’octubre de 2017.