La taula de diàleg ha protagonitzat una part important de la intervenció del secretari general de Junts, Jordi Turull, en l'apertura del congrés que aquesta cap de setmana celebra el partit a La Farga de L'Hospitalet. Turull ha reclamat a ERC, a qui no ha citat, "una mica de serietat i una mica de dignitat" davant del que ha descrit com a maniobres de Pedro Sánchez per salvar la Moncloa. Ha ironitzat que la taula de diàleg només serveix "per quedar, perquè queden per tornar a quedar" i ha aconsellat substituir-la per un grup de Whastapp, que, segons ha afegit, és "el que fan la majoria dels mortals quan han de quedar".

El secretari general responia així a la convocatòria de la nova reunió de la taula de diàleg que es va anunciar ahir a Madrid després que els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez es van reunir a la Moncloa. Turull ha assegurat que Pedro Sánchez "per salvar la Moncloa és capaç d'ofegar Catalunya", ha denunciat que "mentre es discutien per quedar, el que no han parat són els atacs a la llengua, a l'escola, a l'audiovisual o l'ofec econòmic de la sanitat" i que "el colofó" ha estat que "mentre miraven de quedar ha aparegut el Catalangate". "Què no faran contra nosaltres per salvar la Moncloa. una mica de serietat, de dignitat, si us plau, que ja sabem de què van", ha reclamat.

Enfront d'això ha assegurat que Junts no es deixarà portar per aquests "cants de sirenes enverinats". "Fins fa quatre dies ens ignoraven, ens menystenien i ara Sánchez té desfici perquè Junts sigui a taula diàleg. Això sí, amb la gent que diguin ells, i els temes que diguin ells, i nosaltres, a fer bondat", ha retret per insistir que Junts només serà en una taula "amb garanties i per parlar d'amnistia i autodeterminació". "Per fer de socorristes d'un naufragi electoral, que es busquin altres socorristes", ha reblat.

Les altres taules

Davant la crida a no deixar-se portar per la taula de diàleg, també ha advertit que Junts no es deixarà intimidar per altres taules amb què els amenaça l'Estat, on s'hi asseuen els jutges i intenten "eliminar el moviment independentista". "Aquestes són les taules que sap fer anar l'Estat espanyol", ha alertat. 

Segons els secretari general, Junts no es deixarà intimidar i aquest cap de setmana posarà blanc sobre negre les bases per recomençar. "La taula que volem i urgeix és per recosir els sectors de l'independentisme i tornar a passar a l'acció, perquè després de cinc anys, hem de passar a l'acció i si algú no hi vol ser, nosaltres començarem a passar", ha advertit en un nou missatge als socis republicans: "Ja n'hi ha prou de veure-les venir i estar pendents de Madrid. Comença ser hora fer coses perquè Madrid estigui pendents de nosaltres".

Durant la intervenció, el secretari general ha assegurat que el repte d’aquest congrés de Junts és ser no només un partit gran sinó consolidar-se com “el gran partit de Catalunya” per la qual cosa ha instat a “fer-ho bé”. “Fer-ho bé vol dir posar llums llargues, pensant en gran, no curtes, pensant en un titular o no sé quants likes”, ha reblat.