El secretari general de Junts, Jordi Turull, considera que la proposta d'ampliar l'aeroport del Prat amb una pista sobre el mar està totalment "fora de lloc, fora dels temps i de les necessitats ambientals". Des d'un acte a Piera (Anoia), Turull ha remarcat que no volen "restar bondat" als ideòlegs de la proposta, però creu que seria "curiós" que el Govern valorés "seriosament" aquest projecte.

Turull també ha recordat que el que plantejava Junts, ampliar 300 metres la pista, "es va bloquejar des de dins del Govern" malgrat ser una "proposta seriosa". Una iniciativa que, segons ha explicat Turull, pretenia "impulsar l'economia de Catalunya" alhora que també "mirava de protegir la Ricarda i fer compatible amb major capacitat de vols, sobretot intercontinentals".

Per al dirigent de Junts, el debat de l'ampliació de l'aeroport hauria de girar al voltant de la gestió perquè sigui una "referència" en lloc d'una "sucursal de l'aeroport de Madrid". "Això és el que hauria de centrar el debat", ha conclòs.

 

Junts s'enforteix de cara a les municipals: s'alia amb Impulsem el Penedès en 80 municipis

Junts per Catalunya i Impulsem el Penedès concorreran plegats a les eleccions municipals del 28 de maig en una vuitantena de municipis. Així ho han escenificat aquest dissabte el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari general d’Impulsem el Penedès, Sergi Vallès, durant l’acte de signatura de l’acord. I és que creuen que treballant des dels municipis i amb vocació de servei, el món local té un paper fonamental en l’assoliment dels objectius de país i del Penedès.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota
🗓️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Sergi Valles Jordi Turull / Junts
Sergi Vallès i Jordi Turull durant l'acte de signatura de l'acord entre Impulsem el Penedès i Junts / Foto: Junts

En el marc d'aquest nou acord, Junts i Impulsem el Penedès han pactat una sèrie de normes de funcionament per tal d’assolir els objectius marcats.

En primer lloc, en cas que la persona que ostenta l’alcaldia o el cap de llista guanyador estigui afiliat a alguna de les dues formacions, tindrà preferència per tal de liderar la nova candidatura. I en cas que l’alcalde o cap de llista guanyador no vulgui ser alcaldable, la seva proposta de cap de llista serà la primera a ser estudiada pel comitè d’enllaç.

En segon lloc, en els municipis en què la primera fórmula no es pugui aplicar, el comitè d’enllaç presentarà una proposta en funció de la representativitat de cada partit al municipi i les capacitats de la persona per aconseguir el millor resultat possible.

En tercer lloc, un cop s'hagi trobat la persona que liderarà la llista, aquesta serà l’encarregada de fer una proposta de llista, tot garantint-ne una representació proporcional de cadascuna de les formacions.

Per últim, caldrà que aquesta llista sigui comunicada de forma definitiva al comitè d’enllaç.