La Sala de Vacances del Tribunal Suprem ha concedit avui un permís extraordinari de sortida del centre penitenciari a Jordi Turull per a una visita de 4 hores durant el dia d'avui al seu pare a l'hospital on es troba ingressat a causa de malaltia greu.

El Tribunal Suprem ha autoritzat tots els consellers a sortir de la presó quan aquests ho han demanat per una causa major.

La setmana passada va sortir Josep Rull per poder assistir a l'operació del seu fill. El Tribunal Suprem va autoritzar la sortida amb permís extraordinari en una resolució el passat 11 de juliol, d’acord amb els informes favorables de la Junta de Tractament del Centre Penitenciari Lledoners i de la Fiscalia. La concessió d’aquest tipus de permís està prevista a l’article 47.1 de la Llei Orgànica General Penitenciària i els articles 155, 159 i 161 del Reglament Penitenciari. 

Jordi Cuixart va ser hospitalitzat el 14 d'agost a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa on el van operar i va estar sota custodia policial per un sergent dels Mossos d'Esquadra. Cuixart sortirà de nou, amb tota probabilitat, quan la seva companya doni a llum el seu segon fill. Txell Bonet surt de comptes el 22 de setembre, i tot i que el Tribunal Suprem encara no s'ha pronunciat, la Fiscalia no s'ha oposat a autoritzar la sortida del centre.