El conseller de Presidència, Jordi Turull, no ha permès l'entrada de la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat. Els cinc agents que aquest matí s'han personat a la plaça de Sant Jaume s'han estat a la sala d'espera del Pati de Cotxeres del Palau pendents que se'ls lliurés la informació que han requerit. Se'ls ha sumat també el fiscal anticorrupció, José Grinda -a la imatge-.

Els agents, que actuen en diligències emmarcades en el cas 3%, han reclamat informació sobre Germà Gordó de l'època en què era secretari de Govern, entre el 2010 i el 2012. En concret, el llibre de visites i la relació de persones que formaven part del seu equip administratiu.

Quan han arribat al palau, però, els cinc agents de paisà s'han hagut de quedar a la sala d'espera annexa a la porta d'accés principal, el que es coneix com a Pati de Cotxeres. Allà se'ls ha informat que no existia llibre de visites i han reclamat l'agenda personal de Gordó d'aquells anys. 

Finalment, se'ls ha lliurat la informació de què es disposava en paper. Això no ha estat suficient i els agents han presentat un nou requeriment perquè la informació se'ls lliurés en suport informàtic. Per aquesta raó, s'ha permés l'accés a un agent per una porta lateral, del carrer Sant Sever, que ha verificat que la informació digital que se'ls aportava en un pen drive era correcta. "En cap moment l'agent ha manipulat el sistema informàtic de la Generalitat", asseguren fonts del Govern.

La d'avui ha estat una resposta molt diferent de la que fins ara havien rebut els agents judicials que es presentaven al Palau amb requeriments i notificacions. Habitualment se'ls deixava entrar fins al Pati dels Tarongers, a la planta noble, i se'ls situava en una sala d'espera. 

"La seu del Govern de Catalunya no pot ser lloc d'escenificacions mediàtiques de cap mena", s'assegura des del Govern. Per aquesta raó, l'executiu, igual com la conselleria de Justícia, ha fet esperar els agents a l'accés dels respectius edificis amb la qual cosa ha evitat la imatge de la Guàrdia Civil dins les seves dependències, que el Parlament, sempre concorregut de periodistes, no s'ha estalviat.

On també han entrat els agents a reclamar informació ha estat a les dependències del CTTI, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, que estan ubicades a l'Hospitalet de Llobregat.