“El president de la Generalitat mai serà un florero” i el candidat de Junts pel Sí és Artur Mas. Amb aquestes afirmacions el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha sortit al pas de les especulacions que apunten a un possible acord amb la CUP que passés per buidar de competències la presidència del Govern o bé per designar un altre candidat de les files de JxSí per assumir la presidència de la Generalitat.

“La Generalitat de Catalunya mai ha tingut un president florero. La Generalitat ha tingut un president afusellat per ser president i té un president querellat. Però és una institució que cap persona que s’estimi aquest país vol disminuir”, ha reblat Turull en ser interrogat als passadissos del Parlament sobre les converses que mantenen JxSí i la CUP.

El responsable del grup ha volgut diferenciar aquestes consideracions sobre el paper del president, de l’organització que es decideixi donar a l’executiu perquè “sigui més eficaç”. Això no obstant, Turull ha evitat referir-se explícitament a informacions concretes com les que apunten a la possibilitat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, assumís una vicepresidència econòmica d'especial relleu dins del Govern.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha engegat aquest matí les converses per designar el candidat que haurà de presentar-se al ple d’investidura que començarà dilluns de la setmana vinent.