L'endemà de la taula de diàleg, un dels absents, el vicepresident de Junts, Jordi Turull, reitera que la no assistència del seu partit es deu a "un veto del govern espanyol" i assegura que n'està convençut, en declaracions a TV3. En paral·lel, malgrat la crisi de Govern que la foto final hagi pogut generar, Turull demana centrar-se en el rival principal: "En comptes de furgar a casa, tinc molt clar qui és el meu adversari. Ens hem de posar d'acord amb el president". I tot i que no pugui assegurar-ho amb un "mai" rotund, recorda a Esquerra que no aniran a aquesta taula si no s'accepten únicament els noms proposats.

En aquest sentit, Turull ha volgut recalcar que no es tracta d'una qüestió de noms, sinó del que representen aquests noms. A tall d'exemple, ell com a vicepresident o el secretari general de Junts, Jordi Sànchez: "Si és bo per tancar-se amb ell i arribar a un acord de Govern, també ho és per estar a una taula. Estic convençut que acabaran acceptant aquests noms". Per això, descarta que la crisi interna degeneri de forma voluntària: "Aquest Govern té futur fins que el Tribunal Suprem se'n cansi". I de retruc, envia un missatge a Pere Aragonès: "El president hauria d'estar content que els seus socis portin els de més alta responsabilitat".

Del contingut de la primera reunió, Turull no en té constància per part de cap membre d'Esquerra. Però sí que ha fet valoracions del que s'ha dit en roda de premsa, sobretot de les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "Diuen: sense presses, però la repressió va amb molta pressa, en aquest país. Al final pot passar allò de quan fou mort, el combregaren". I més concretament d'aquest: "S'ha dit que Pedro Sánchez no es vol fer una foto amb els presos. Es pensa que a mi em fa il·lusió fer-me una foto amb Pedro Sánchez? Cap ni una. Anar a la taula de diàleg és assumir riscos".

En clau de futur, i reiterant que no va en contra d'aquesta taula, Turull admet que no està gaire engrescat: "Imaginem-nos que s'arriba a un acord. Llavors ve la justícia i t'ho atura". I compara les maneres d'aquí amb les del País Basc: "No ens enganyem, quan es negocia des del País Basc, el PNB té alguna cosa que se'l respecta, no va a negociar només el lehendakari". I del que pugui passar d'ara endavant? Un gran interrogant. "Evidentment aquesta taula ara és més petita, ens agradaria que tot l'espai de l'independentisme hi fos". 

Més enllà de taules i acords, Turull es remet al mandat de l'1 d'octubre per complir l'objectiu independentista: "La gent és el nostre gran actiu, això dels dos anys ja no és una cosa de Junts, Hi ha el text, però també el context. Primer de tot hem de compactar, l'1 d'octubre es va assolir per cohesió, hem de culminar-ho".

Fotografia de portada: imatge de recurs de Jordi Turull