Jordi Turull ha fet servir el seu torn de paraula durant la compareixença davant la sala d'apel·lacions que ha de revisar la seva presó per reiterar el que ja va dir a Pablo Llarena. Que es considera un pres polític després del seu empresonament entre la primera i la segona volta de la investidura. 

De fet, Turull ha fet evident, i així ho ha traslladat a la sala d'apel·lacions, que a partir del dia que va ser empresonat es considera pres polític.

Turull ha estat breu perquè així li ho ha dit el president de la Sala i ha reiterat la voluntat de diàleg que ja va exposar al Parlament de Catalunya. Ha reiterat la seva estranyesa de l'empresonament d'una persona en mig de la seva investidura.

El diputat de Junts per Catalunya ha dit que vol confiar en la imparcialitat de la justícia perquè hi ha determinats elements que fan veure que hi ha un component polític i ha demanat que reconsideri l'oportunitat i que encara és a temps de ser investit com a president de la Generalitat.

L'advocat de Turull, Jordi Pina, ha dit que "perquè el diàleg sigui efectiu no es pot passar de tenir 3 empresonats a 9 en 72 hores". Segons Pina, "aquesta no és la via per tornar a la normalitat".

El lletrat ha reiterat a la sortida del Suprem que espera "poder tenir un judici just amb totes les garanties".

Jordi Turull i Carme Forcadell, en l'últim torn de paraula, han fet consideracions polítiques sobre la vulneració de drets polítics i fonamentals i la utilització del procediment per evitar l’exercici de la seva voluntat política. També han denunciat la vulneració del dret a defensa.

Forcadell a més ha remarcat que va deixar la seva acta de diputada i, per tant, el risc de reiteració delictiva ha disminuït.