El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha estat dels primers a reaccionar a la configuració del nou Govern de Pere Aragonès, que s'ha anunciat la tarda d'aquest diumenge. Turull, en una piulada al seu compte de Twitter, ha assegurat que el Parlament representa el poble de Catalunya, i, per tant, aquest "és el lloc on comprovar si aquest govern representa el consens del 80%". Aquesta afirmació respon a un altre tuit que ha fet el president Pere Aragonès després de presentar el nou Govern de la Generalitat, en la qual ha afirmat que "representarà els consensos del 80% de la ciutadania" i "treballarà sempre al servei de la gent i ho donarà tot". Turull ha afirmat que renovar la confiança de la cambra és un tema de "radicalitat democràtica", una vegada "s’ha apartat dels compromisos contrets pels quals va ser investit President", ha conclòs. 

captura tuit Jordi Turull sobre el nou Govern de la Generalitat

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, també s'ha manifestat sobre el nou Govern. En la mateixa línia que Turull, assegura que "la coherència ha de ser el principal capital polític dels governants". Borràs critica que la nova proposta del president Aragonès "no ha passat ni pel Parlament ni per les urnes". Sentència així que si no hi ha aquesta validació "no té legitimitat política ni tampoc democràtica. L’esperem al Parlament o a les urnes". 

laura borràs reaccio nou Govern

L'exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha estat més irònic i ha criticat "ni República, ni Digital". "I fins aquí la meva primera valoració del nou Govern", ha escrit a Twitter el també exconseller de Polítiques Digitals i Territori, al qual Aragonès va destituir abans de la sortida de Junts.

Per altra banda, l'encara consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, també ha retret al president que s'hagi referit al nou Govern com a un equip que "treballarà al servei de la gent". Geis ha respost Aragonès de manera contundent: "amb tot el respecte, però ho hem donat tot al servei de la gent", després que es conegués que l'exconseller socialista Joaquim Nadal la rellevarà dilluns. "Ben cordialment", ha afegit. 

Com queda el nou Govern de Catalunya? Tots els consellers de Pere Aragonès

 

"Treballar al servei de la gent"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat aquesta tarda el nou Govern, que suma set incorporacions al Consell Executiu, i pateix canvis en l’estructura de les conselleries. Es tracta d'un executiu monocolor d'ERC amb noves cares provinents del partit però també de l'òrbita d'altres espais ideològics en forma d'independents. Joaquim Nadal serà el conseller de Recerca i Universitats; Juli Fernández, el de Territori; Meritxell Serret, la d'Acció Exterior; Carles Campuzano, el de Drets Socials; Natàlia Mas, la d'Economia i Hisenda; Gemma Ubasart, la de Justícia, Drets i Memòria, i Manel Balcells, el de Salut.

Aragonès ha defensat la remodelació del seu Govern i ha assegurat que "representarà els consensos del 80% de la ciutadania i "treballarà sempre al servei de la gent i ho donarà tot". "Catalunya tindrà un Govern de país", ha publicat a Twitter aquest diumenge poc després que s'anunciessin els noms dels nous consellers. "Per una Catalunya pròspera, justa i lliure", ha conclòs el President.