El secretari general de Junts, Jordi Turull, i la presidenta del partit, Laura Borràs, han criticat aquest divendres l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat 2023, fet que ha estat possible per l’aliança entre els seus antics socis, ERC, amb el PSC i els Comuns. Turull i Borràs consideren que es tracta d’uns comptes propis d’una autonomia i critiquen que per a la seva aprovació els republicans han trencat la majoria independentista.

Els dos dirigents de Junts han replicat un missatge a Twitter del president del Govern, Pere Aragonès, en el qual aquest celebrava l’aprovació dels comptes. “Acabem d'aprovar els pressupostos més expansius de la història de Catalunya. Continuem avançant amb més mestres, més personal sanitari i més recursos per generar més llocs de treball per assolir el país més lliure, just, verd i feminista que volem”, ha escrit Aragonès.

 

 

Turull li ha replicat ràpidament retraient-li que els pressupostos són propis d’una comunitat autònoma. “Només li falta agrair al Regne d'Espanya tants recursos i vots per fer-ho possible i als catalans per suportar el gran espoli fiscal a costa de pagar més impostos que ningú”, comenta el secretari general de Junts. “El que és històric -apunta- és haver trencat la majoria independentista per uns pressupostos d'una autonomia més”.

Crítiques de Laura Borràs a Pere Aragonès

En la mateixa línia, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha comentat la piulada d’Aragonès sobre els pressupostos. Borràs ha recordat que els 32 diputats de Junts que van fer president Aragonès “ho vam fer quan es va comprometre a ‘culminar la independència’ no per aprovar uns pressupostos que perpetuen l’autonomia espanyola a Catalunya”. “Catalunya en marxa? En marxa enrere, com ha dit Joan Canadell”, afegeix la presidenta suspesa del Parlament.