El secretari general de Junts, Jordi Turull, acusa alguns dels nous consells de "dedicar-se més a fer retrets a Junts que a la seva funció". En una atenció als mitjans de comunicació des de Valls, Turull ha respost així a les recents crítiques contra el seu partit que han fet els consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano. "És basant trist i lamentable sentir-los, només es dediquen a fer retrets i no polítiques sectorials", ha etzibat.

D'altra banda, en ser preguntat per la negativa d'ERC a presentar una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l'Estat, ha afirmat que és "incomprensible" que "faci més actes de fe i ajudi més a l'estabilitat del govern espanyol que a la del Govern del 52% de l'independentisme". 

Jordi Turull ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra el Govern de Pere Aragonès. "És el govern del deixem-ho estar", ha afirmat. "Com que no tenen projecte, ara busquen un adversari en qui centrar totes les crítiques", ha assenyalat. I ho ha reblat, tot assegurant que "tenen una dinàmica de només sentir-se segurs quan fan retrets a l'adversari i no defensen el projecte propi i no el defensen senzillament perquè no el tenen".

Turull reclama a Junts "confiança i unitat"

Durant el consell nacional de Junts d'aquest dissabte, Turull ha demanat "confiança i unitat" per superar la situació provocada per la decisió d'abandonar el Govern de Pere Aragonès i la divisió interna que aquest debat ha causat. I és que el primer consell nacional ha hagut d'abordar el malestar que la decisió d'abandonar l'executiu ha provocat en un sector del partit.  A més, ha carregat contra els exsocis d'ERC i ha instat la militància a no caure en el desànim. 

En la seva intervenció al consell nacional, el secretari general ha admès que el fet d'abandonar el Govern obligarà a fer molta feina i que s'han perdut molts ressorts. Alhora, però, però ha advertit que Junts se'n pot en sortir si té tres elements: "confiança en nosaltres mateixos, si anem tots a l'una, si tothom es mou per ser més útil que important i si ens mou el servei a la gent". 

"Que no tenim res? Tenim projecte de país, talent, expertesa, i des de fa uns dies hem guanyat credibilitat, som arreu i tenim determinació. I això ens ha d'omplir de confiança", ha assegurat. Segons ell, Junts pateix una onada mediàtica en contra perquè fa "nosa". "Tinguem confiança en nosaltres mateixos, en el país, ignorem les pors que ens volen inocular", ha reblat.