El secretari general de Junts, Jordi Turull, assegura que les eleccions del 12-M seran "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" i que el resultat de les urnes marcarà "si decidirem des de Catalunya o bé ho faran des de fora". Turull subratlla que el candidat del PSC, Salvador Illa, és "l'encarregat que no vol molestar per res el govern central" i recorda que "com més còmode i amable" li és el Govern per a la Moncloa, "més incompleix l'Estat amb Catalunya". Turull assegura que les eleccions al Parlament posen el país "davant moltes cruïlles fonamentals" i subratlla que al 12-M Catalunya s'hi juga "el futur de la nació", i més en concret, si això es podrà fer des d'aquí o bé "ens vindrà marcat des de fora".

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació
 

Després que el president espanyol hagi anunciat que farà campanya activa per Salvador Illa des de Catalunya, Jordi Turull afirma que el 12-M serà "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" i critica el candidat del PSC per ser "l'encarregat i el delegat que no vol molestar per a res el govern central". "Mai li hem vist posar el crit al cel per Rodalies, pel corredor mediterrani o per l'incompliment de la llei de la dependència", ha afirmat Turull. El secretari general afirma que, de fet, "com més còmode i amable" li és el Govern per a la Moncloa, "més l'Estat incompleix amb Catalunya". "Això ho hem vist al llarg d'aquests últims anys", ha dit Turull -aquí, en clara referència també a ERC- recordant que, precisament, quan més va "haver de complir" el govern espanyol va ser "el 2017, quan precisament Puigdemont era president".

Carles Puigdemont encarna la "sacsejada"

"Per això, el 12-M ens hi juguem tenir un govern que mantingui viva la flama i les aspiracions de la nació, o senzillament ens posem a la cua de l'olla barrejada de les comunitats autònomes d'Espanya, sense molestar per res el govern central", ha insistit. "Ens hi juguem ambició o resignació, solvència o incompetència", ha afegit. Jordi Turull també ha afirmat que Carles Puigdemont encarna "el lideratge" per provar "una sacsejada" a Catalunya. I en aquest punt, el secretari de JxCat ha llançat un dard contra ERC, a qui ha acusat "d'ensopir" les institucions.

 

"Ara hi ha hagut un Govern de qui dies passa anys empeny, de qui fa el que pot no està obligat a més, i això ha anat ensopint l'orgull", ha dit Turull. "Però a partir que Puigdemont ha decidit fer el pas i posar-se al capdavant, estem notant una il·lusió transversal per tenir un president amb tots el ets i uts", ha afirmat. "Un president que allò que faci depengui només dels ciutadans de Catalunya, i que no sigui el delegat o miri de no incomodar l'Estat, que són els qui ens espolien", ha subratllat.

"L'estafa" de la dessalinitzadora de Blanes

Durant la seva visita a Girona, al secretari general de Junts l'han acompanyat la secretària general de la JNC, Ariadna Urroz, i el cap de llista al 12-M, Salvador Vergés. El candidat per Girona ha assegurat que "Catalunya necessita un nou govern" i que cal "recuperar la il·lusió cap a les nostres institucions". Vergés també ha dit que els socialistes "no són una opció de cap manera", perquè "sempre estaran sotmesos al jou" del PSOE i ha criticat que la demarcació arrossega un dèficit d'inversions "que fa vergonya". Dins el llistat hi ha situat el desdoblament de l'N-II, l'ampliació de l'aeroport o "l'estafa" que ha suposat la dessalinitzadora de Blanes, que "l'estat espanyol va dir que pagaria" però ha acabat "actuant amb mala fe".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!