El col·lectiu de Meridiana Resisteix ha sumat avui els 500 talls de l’avinguda Meridiana. La mobilització va iniciar-se amb la sentència del judici contra els principals líders del procés, el 14 d'octubre del 2019, i ha sabut mantenir-se al llarg del temps. El conseller Jordi Turull els ha volgut acompanyar en la protesta d'avui per, així, agrair la seva tasca: "accions com la vostra dia rere dia, setmana rere setmana, eren l'autèntic motor de la nostra força i el nostre coratge".

En un discurs ple de missatges de gratitud, el conseller ha fet nombroses referències a la seva estada a presó, però també amb la mirada posada en el futur.

 

Jordi Turull Meridiana Resisteix Talls 2

Jordi Turull acompanya els manifestants de la Meridiana / Twitter: Jordi Turull

"Culminar el que vam començar l'1-O"

"Mentre érem allà, des de l'Estat i el Tribunal Suprem ens van dir que, si volíem posar els peus a fora, havíem de fer tres coses: demanar perdó, renegar dels nostres ideals i, sobretot, dir que no ho tornarem a fer. Nosaltres no ho hem fet, i això ha estat gràcies a vosaltres, a la força que ens heu donat", ha clamat.

"Hem sortit de la presó amb un indult revisable, condicionat i parcial. El nostre compromís de culminar el que vam començar l'1-O no és revisable, ni condicionat, ni parcial. És absolut", ha continuat. 

Una "persistència" destacable

D'altra banda, ha volgut reconèixer "la persistència" del grup. "Per tornar-ho a fer, cal tornar-hi a ser. Vosaltres no hi tornareu a ser, vosaltres sempre hi heu estat, hi sou i hi sereu", ha assegurat, confiat. 

 

 

Recorda els exiliats i represaliats

Tot i la concessió dels indults per part del govern de Pedro Sánchez, Turull ha sostingut que encara "no són lliures" del tot. 

Primer, ha defensat que "no serem lliures fins que, de la mateixa manera que us parlo jo, us pugui parlar el president Carles Puigdemont, la Marta Rovira, l'Anna Gabriel, el conseller Toni Comín, la consellera Clara Ponsatí i el conseller Lluís Puig".

"No ens sentirem lliures sense que els més de 3.300 represaliats no hagin de patir ni ells ni les seves famílies per les amenaces de l'Estat", ha continuat. 

I finalment, per culminar la seva intervenció, ha subratllat que "nosaltres ens sentirem lliures com a persones i com a país el dia que culminem el que vam començar l'1-O, ser un país independent".

 

 

 

Imatge principal: El conseller Jordi Turull durant la seva intervenció en la protesta pels 500 talls de la Meridiana / Twitter: Jordi Turull