"Fins dimarts que ve". Amb aquestes paraules s'ha acomiadat el conseller de Presidència, Jordi Turull, dels periodistes que omplien la sala de premsa del Govern quan falten tres dies perquè el ple del Senat aprovi la suspensió de l'autonomia a través de l'article 155.

Entre altres mesures, la suspensió de l'autogovern pactada entre PP i PSOE, inclou apartar dels càrrecs el president, el vicepresident i tots els consellers.

Turull ha evitat al llarg de la roda de premsa concretar quina serà la resposta política de l'executiu davant l'ampliació de l'article 155. Amb tot, en ser preguntat sobre si han viscut la reunió d'avui del Govern amb la sensació que serà la darrera, s'ha limitat a assegurar: "A mi qui em va nomenar conseller va ser el president Puigdemont, per tant deixaré de ser conseller si el president decideix cessar-me".

En un senyal més de normalitat, el Govern ha aprovat avui nous nomenaments, entre altres el de Lluís Juncà per substituir Josep Maria Jové com a secretari general de la vicepresidència i del Departament d'Economia i Hisenda. Juncà va ser un dels alts càrrecs del Govern detinguts per la Guàrdia Civil el passat 20 de setembre. Posteriorment va ser cessat pel Govern per no haver de fer front a les multes diàries que se li imposaven en cas que no revoqués les ordres destinades a la celebració del referèndum de l'1-O.

El Govern ha nomenat un nou secretari d'Hisenda, Albert Castellanos, en substitució de Lluís Salvadó, que també va ser detingut en aquella operació.