El director general de Turisme, Octavi Bono, ha assegurat que, deixant de banda Barcelona on l'activitat turística ha caigut un 10% durant l'octubre, la resta de Catalunya ha mantingut la tònica habitual durant el pont del Pilar. Bono ha explicat que sí que és cert que hi ha un "cert alentiment", ja que no és temporada alta, però que cal analitzar-ho en el conjunt del territori. "La nostra aproximació intenta ser més quirúrgica i, per tant, analitzem el conjunt del territori; en canvi, algunes declaracions que hem sentit darrerament no són només un exercici d'anàlisi, sinó que hi ha una intenció de caràcter polític". 

En aquesta línia, la Generalitat veu "intencionalitat política" darrere les dades fetes públiques per Exceltur després de l'1-O i acusa la patronal de "magnificar" el descens de reserves a Catalunya. Així ho ha explicat Bono aquest dimecres durant el Fòrum ENS a la Garrotxa. 

El director general ha recordat que és normal que, a l'octubre, hi hagi descens de reserves. Sobretot, tenint en compte que s'acaba la temporada alta. "Hi ha zones del litoral, durant aquesta part de l'any, que tenen un nivell força inferior d'activitat", ha puntualitzat.